Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

10 κανόνες παρακολούθησης διπλωματικών - πτυχιακών εξετάσεων οργάνου



  1. Φροντίζουμε να φτάσουμε 10' - 15' πριν από την ώρα έναρξης.
  2. Εάν για κάποιο λόγο αργήσουμε και φτάσουμε ενώ ο μουσικός εκτελεί κάποιο έργο, περιμένουμε να τελειώσει αυτό το μέρος ή καλύτερα το έργο και μετά μπαίνουμε στο χώρο της συναυλίας.
  3. Καθόμαστε σε θέση που να μη χρειαστεί να αλλάξουμε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Αν πχ. σκοπεύουμε να φύγουμε πριν να τελειώσουν οι εξετάσεις, καθόμαστε σε θέση κοντά στην πόρτα, ώστε να μπορούμε να κινηθούμε "άνετα".
  4. Καλό είναι να αφήνουμε τις πρώτες θέσεις για τους συγγενείς - φίλους του εξεταζόμενου.
  5. Κλείνουμε το κινητό μας ή τουλ. το βάζουμε στην αθόρυβη λειτουργία.
  6. Χειροκροτούμε σε κάθε είσοδο - έξοδο του μουσικού.
  7. Δε χειροκροτούμε ανάμεσα στα μέρη των έργων, παρά μόνο όταν τελειώσει (το έργο), εκτός και αν η επιτροπή έχει απαγορεύσει γενικώς τα χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
  8. Δε μετακινούμαστε για κανένα λόγο, παρά μόνο αν είναι αναγκαίο και μόνο όταν δεν παίζει ο μουσικός.
  9. Παρακολουθούμε ήσυχα, χωρίς να μιλούμε μεταξύ μας και χωρίς να παράγουμε οποιονδήποτε ήχο. Σ' αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο βήχας, ο οποίος είναι πραγματικά ενοχλητικός και για τον εξεταζόμενο και για αυτούς που παρακολουθούν.
  10. Στο τέλος των εξετάσεων πείτε συγχαρητήρια στο μουσικό ακόμη κι αν δεν το γνωρίζετε προσωπικά. Δεν έχει σημασία ο βαθμός που θα πάρει ή αν έπαιξε όσο καλά πιστεύετε, αλλά η προσπάθεια που έκανε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Προτάσεις: Ωραίο θα ήταν να γνωρίζετε τι θα παιχτεί και να το έχετε ακούσει.

Θ.Η 
Φεβρουάριος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου